Kauno r. Ežerėlio pagrindinė mokykla
ir Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos skyrius
Mokykla bus tokia rytoj, kokią ją kursi šiandien!

EDUKACINĖS PROGRAMOS

Aštuntos klasės mokiniai kovo mėn. vyko į Vytauto Didžiojo karo muziejų, kur išbandė edukacinę programą „Partizanų ginklai“ ir Kauno miesto prezidentūrą — edukacinę programą „Agento Mažylio iššūkis“.

Edukacinės programos „Partizanų ginklai“ metu sužinojo apie partizanų gyvenimą, šaunamuosius ginklus, jų veikimo principą, išgirdo jiems būdingą šaudymo garsą, o paėmę ginklą į rankas, akimirkai ir patys tapo partizanais.

Programoje „Agento Mažylio iššūkis“ mokiniai leidosi į detektyvinę kelionę po muziejų. Galvosūkių apipintoje edukacijoje jie susipažino su reikšmingiausiais tarpukario Lietuvos įvykiais ir asmenybėmis. Pasukę ratą, būsimieji agentai išsiaiškino specialios slaptos operacijos, kurią teks įvykdyti, numerį (001, 002, 003, 004, 005, 007) ir pavadinimą. Kiekviena operacija susideda iš 4 užduočių slepiamų stalčiukuose. Penktasis stalčiukas apsaugotas spynele. Atlikus visas užduotis ir suradus jų atsakymus parodoje „100 reikšmingiausių Pirmosios Lietuvos Respublikos įvykių“ sužinomas ir spynelės kodas. Atrakinus spynelę dalyviams suteikiamas garbingas slaptojo Agento Mažylio vardas ir apdovanojimas.

Mokinių teigimu, ekskurija lankant muziejus įvertinta 10-ukui.

Ekskursiją organizavo R. Kalėdienė

Kauno r. Ežerėlio pagrindinė mokykla
Įmonės kodas: 191074456
Adresas:
Kauno g. 19, Ežerėlis, Kauno r., 53387
Telefonas: (8~37) 534 280
El. paštas: ezereliomokykla@gmail.com